HJEM PRODUKTER TILBEHØR PÅFØRINGSMETODE OMTALE KONTAKTKamouflage kräm (camouflage cream)
En kosmetisk produkt speciellt utvecklad för att kamouflera och täcka över allt från ärr och oren hud, till medfödda pigmentskiftningar.
Produkten är vattenfast och sitter även när man svettas, och en formula baserat på titandioxid och järndioxid ger solskydd och motverkar huden från att åldras, hudirritationer och torr hud.
Ripar kamouflage kräm passar till alla hudtyper, även känslig eller oren hud, och täcker naturligt samtidigt som huden kan andas.
Den kan därför användas varje dag utan att ge irritationer, och den sitter hela dagen vilket passar perfekt i krävande situationer (bröllop, långa föredrag och hektiska dagar).


Fixeringspuder (Fixing powder)
Mikroniserat, lätt och transparent puder som fixerar din make up så att den blir vattenfast och tål svett. Pudret jämnar även ut din hudton, minimerar fina linjer och stora porer, och ger huden en naturlig lyster. 


Fixerings Spray (Fixing Liquid)
En spray som fixerar den täckning du önskar för ett hållbart resultat. Produkten är nödvändig vid kamouflering av huden på kroppen.
Resultatet är att sminket håller sig på plats, är vattenfast och färgar inte av sig.


Vattenfri make up remover (Anhydrous Make-up remover)
En mild make up remover som löser upp och tar bort sminket effektivt utan att torka ut huden.
Dess mjuka konsistens gör den också ypperlig till ögonpartiet, påförs direkt på huden och tas sedan enkelt bort med en fuktig duk eller bomull.

 
Användingsområde:
- Tatueringar
 
- Mörka ringar under ögonen: detta är inte ett konkret tecken på sjukdom eller vitaminbrist, men kan bli mer synliga vid t.ex. för lite sömn.

- Angiomer; godartad svulst bestående av blodådror (hemangiom) eller  lymfådror (lymfangiom). Uppstår vanligtvis i ett organ eller som en fläck på huden. Dessa är ofta medfödda och finns oftast i ansiktet som röda eller violetta fläckar (vinfläckar)
 
- Couperose; rodnad i huden på grund av utvidgade kapillärer. Uppstår ofta på kinder och vid näsborrarna. 
 
- Spider naevi; Består också av utvidgade kapillärer, men är större i mitten och har små trådar som löper ut från den (ser ut som en spindel) Kan uppstå överallt på kroppen, men återfinns oftast i ansiktet och runt ögonen. 
 
- Erytem/rodnad; gemensam beteckning för ökad blodtillförsel i ytliga blodkärl i huden och kan var fläckiga, prickiga eller mer utspridda, beroende på vad orsaken är. 
 
- Vitiligo; vita fläckar som orsakas av brist på pigmentproducerande celler. Fläckarna är tydligt avgränsade och framträder ofta symmetriskt. De kan finnas överallt på kroppen, även i ansiktet. 

- Lentigo ('leverfläckar'); är flata och mer framträdande än vanliga fräknar. Ökar ej i antal vid solning som vanliga fräknar gör.
 
- Acne; kommer av en överproduktion av talg i huden. På grund av detta blir det stopp i talgkanalerna, och inflammationer uppstår i form av finnar.  

- Ärr; är bindvävnad som ersatt hudvävnad efter en skada i huden som t.ex. skärsår, brandskada eller sjukdom. Ärr kan se ut på många olika sett beroende på individens vävnad, hur djup hudskadan är och orsaken till den.
Innan man använder smink och täcker över ätt sår är det viktigt att det är läkt och torrt och utan någon inflammation runt såret.
 
- Stretch marks, bristningar; linjer i huden som kan uppstå under graviditet, i puberteten, viktökning eller vid kraftig stryketräning som leder till ökad muskelmassa. När bristningarna uppstått är fibrerna i huden försvagade och förstörda. Linjerna har en förtunnad och något rynkig hud, och är till en början röda eller rödblåa, med tidens tand blir de vita eller silvriga.
 
- Blåmärken; är ett område med blod i hudväven och kommer ofta som följd av en skada. Dom är vanligtvis ofarliga och läker ut av sig själva. När vi åldras mister huden lite av sin normala elasticitet, och blödningar i hudens vävnader kan då uppstå oftare.
 

Appliceringsmetod:

1: Rengör området du önskar att täcka över med en rengöringskräm. Friska upp huden med ansiktsvatten och en fuktighetskräm.
 
2: Välj din riparcover kamouflagekräm i förhållande till din hudtyp och den typ av hudproblem du önskar att täcka över. (se vägledande instruktioner för varje färg)
 
3: Applicera produkten med en teknik anpassad till ytan och färgen på huden. Ibland räcker det med att använda en fuktig svamp, medan det andra gånger krävs en pensel för att få önskat resultat.
 
4: Jobba igenom ansiktet med riparcover fixeringspuder. Använd en stor puderborste eller en pudersvamp. Om man vill kan man välja att matcha hudtonen genom att blanda P2 för ljus hud med P4 för mörkare hudtyper.
 
5: Låt pudret verka 5 minuter innan du borstar över eventuella överflödiga rester med riparcover puderborste som är speciellt utvecklad för att ge en felfri finish. 
 
6: Fukta det sminkade området och torka av genom att försiktigt klappa det torrt med papper. Om så önskas kan man avsluta med att spraya området lite lätt med ripar fixeringsspray som effektivt förseglar sminket under hela dagen. Det är nödvändigt att använda denna spray för att förhindra att sminket färgar av sig.
8: Området är nu klart för din vanliga sminkprocedur. Det är inte något probelm att kombinera Ripar Cosmetics med andra produkter (t.ex. rouge eller solpuder)
 

Produktvägledning för olika hudproblem

Angiomer: Påför Ripar kamouflagekräm RC2 (om fläcken är rubinröd) eller RC3 om den är mer röd-lila) på hela ytan av angiomet. Därefter lägger man på en kamouflagefärg som passar just din hudton, och avslutar med Ripar puder och eventuellt fixeringsspray.
 
Couperose-Erytem-Ytliga kärl: Om området är kraftigt rött påförs Ripar kamoufalgekräm RC2 eller RC3 om området är mer blålila.
Fortsätt med en kamouflagefärg som passar din hudton, och avslutar med den vanliga proceduren med puder och fixeringsspray.
Om rodnaden inte är så kraftig kan det räcka med att använda din vanliga kamouflagekräm.
Produkterna har god täckförmåga och i vissa tillfällen räcker det med att påföra produkten en gång. Pröva dig fram. 

Vitiligo (vita fläckar): Släta ut och gör de vita fläckarna mörkare med: 
- RC4 för ljus hy
- RC6 för 'olivfärgad hy' (beige med gulaktiga undertoner) 
- RC9 för mörkare hudtoner. 
- RC24 för en rödlätt hud.
Man jobbar med att jämna ut hyper-pigmenteringen genom att täcka över och tona ut färgen i utkanten av fläckarna. Efter detta moment täcker man över hela området med en kamouflagefärg som är utvald efter den generella hudfärgen, och avslutar med puder och fixering.

Leverfläckar: på leverfläckar används RC19, om nödvändigt kan man blanda i RC1, RC16 eller RC21 för att få fram den perfekta färgen för att neutralisera fläckens intensitet. Efter detta moment täcker man över fläckarna med ett kamouflagekräm tillpassad din vanliga hudton, och avslutar med puder och eventuellt fixeringsspray.
 
Acne/oren hud: använd en kamouflagekräm som matchar din hudton för att täcka över och dölja hudirritationen. Använd inte produkterna på öppna eller vätskande sår. Avsluta proceduren med att lägga på puder och fixera med fukt i form av vatten eller fixeringsspray.
 
Ärr av brandskador: för ärr som är röda följs samma procedur som vid couperose och rödhet i huden (RC2 eller RC3). I vissa fall har ärren blivit mer brunaktiga och då ska man följa samma riktlinjer som vid leverfläckar. (RC19 i en eventuell kombination med RC1, RC16 eller RC21). Avsluta som alltid med puder och fixeringsspray om nödvändigt.
 
Stretch marks/bristningar: bristningar som nyligen uppstått är som regel röda, och då gäller samma procedur som vid couperose (RC2 eller RC3). För äldre, ljusa bristningar gäller samma regler som vid vitiligo. Här används antingen RC4 (ljus), RC6 (olivfärgad hud), RC9 (mörkare hudtyper) eller RC24 (rödlätt) för bästa möjliga resultat. Även här avslutar man med fixering i form av puder och eventuellt fixeringsspray.

Ärr: nya ärr är oftast röda och här kan du använda RC2 eller RC3 för att dämpa den intensiva rodnaden, innan man lägger en kamouflagefärg som passar din hudton.
Gamla ärr är oftast ljusare och vita, där får du bästa resultat genom att göra ärren lite mörkare, med hjälp av RC8 eller RC9.
Påför sedan en kamouflagefärg som passar din egna hudton för att få en perfekt finish.
Där ärren ligger tvärs igenom ögonbryn eller i skägget kan man dölja det hårlösa området genom att använda RC18. Avslutningsvis fixerar du som vanligt.

Hematomer (blåmärken) och mörka ringar under ögonen: RC19 i en eventuell kombination med RC1 dämpar och tonar ner området. Fullför genom att lägga en kamouflagefärg i din egen hudton ovanpå- Avsluta med fixeringsproceduren i form av puder. Använd dessutom alltid spray om märkena befinner sig på kroppen.

Tatueringar: samma procedur som vid blåmärken och mörka ringar under ögonen.

Ripar kamouflagekräm är framställt av bland annat bivax, och därför kan de se ut som det är fukt på produktens yta när den blir utsatt för höga temperaturer.
Detta är en helt naturlig reaktion, och försvinner igen när den blir placerad kyligt.
Det vill säga att det inte har någon inverkan på produkten eller det färdiga resultatet på huden.
 

 


Copyright © 2012 SOL PMU AS